presentshopen.blogg.se

Vår filosofi är " Glädje att ge, lycka att få " En present skall spegla vem personen är och vad denna trivs i. En design borde vara mer ett sätt att uttrycka en mångsidig individualitet än att bara följa en trend som sedan byts ut efter ett tag.

Tips och tricks slipskolan del 1

Publicerad 2016-03-01 14:50:52 i Allmänt,

Slipsskolan del 1

 Hur lång ska en slips vara ?

 En slips bör sluta vid eller precis ovanför byxlinningen eller skärpet. Har längden blivit fel får man helt enkelt lösa upp knuten och börja om på nytt för att justera längden. Ett tips för korta män är att göra slipsen något kortare så att den slutar ovanför bältet, på så sätt skapas en illusion där bäraren av slipsen ser längre ut. Knappraden ska döljas av slipsen.

 Lättast är att stå framför en spegel och knyta slipsen. Låt den breda delen vara dubbelt så lång som den smala och dra åt knuten. Om knuten inte blir bra kan man göra justeringar utan att behöva knyta upp den. Lossa, på knuten justera vecken och dra åt på nytt.Häng gärna upp slipsen efter du har använt den på en slipshängare. På så sätt förlänger du slipsens livslängd avsevärt. 

 Det finns olika sätt att knyta en slips. Det finns säkert en massa olika varianter, men här har presentshopen.se valt att visa genom bild och text de 2 vanligaste knutarna.

 Four-in-hand slipsknut

Denna är utan tvekan världens populäraste slipsknut. Denna slipsknut passar bäst till breda klassiska slipsar då du inte behöver vira slipsen flera varv. Knuten ger en asymmetriskt form och lämpar sig bäst för klassiska skjortkrager. 

 

 Windsor slipsknut

Slipsknuten har en form som en triangel och ger en symmetrisk form på knuten. Windsorknuten passar bäst för tunna och smala slipsar eftersom knuten alltid får mycket volym, därför passar den också till en skjorta med vid öppning (cut away-kragar). Denna slipsknut går även under namnet fransk knut och dubbel knut. 

 

 


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela